Cruisereiziger
Kiellegging

Kiellegging vierde cruiseschip Oasis-klasse bij STX

low_1446129914_1st-block-110-1080-tons-Op de scheepswerf van STX in het Franse St. Nazaire heeft donderdag de kiellegging plaatsgevonden van het vierde cruiseschip in de Oasis-klasse van Royal Caribbean. Het betekent de start van de fysieke bouw van het schip. Tijdens de officiële ceremonie werd een blok van 1000 ton van 10 x 47 meter door een kraan in het bouwdok getakeld.

Onder de kiel werd volgens traditie een nieuw geslagen munt gelegd die daar zal blijven liggen tot het einde van de bouw van het schip. Daarna zal deze worden overhandigd aan de kapitein en zijn bemanning. Het vierde schip in de Oasis-klasse, die nog een naam moet krijgen, zal in het voorjaar van 2017 worden opgeleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger