Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Royal Caribbean bestelt vijfde cruiseschip in Quantum-klasse

Ovation of the Seas
Ovation of the Seas

Royal Caribbean heeft dinsdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met het Duitse Meyer Werft voor de bouw van een vijfde cruiseschip in de Quantum-klasse. Oplevering van het zusterschip van de Quantum of the Seas (2014) en Anthem of the Seas (2015) staat gepland in de herfst van 2020. De derde (Ovation of the Seas) en vierde nieuwbouwschip (Spectrum of the Seas) wordt verwacht in respectievelijk het voorjaar van 2016 en het voorjaar van 2019.

De schepen uit de Quantum-klasse van Royal Caribbean (168.800 brutoton) zijn 347 meter lang en 41 meter breed. Ze behoren daarmee tot de tweede grootste cruiseschipklasse ter wereld. Meer dan 4.000 passagiers kunnen worden ondergebracht in de 2090 ruime hutten aan boord. Karakteristiek voor de Quantum-klasse zijn de eerste virtuele balkons in de binnenhutten en de North Star op het bovendek.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!