Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Viking Ocean Cruises bestelt twee extra schepen bij Fincantieri

Viking Star @ Viking Cruises
Viking Star @ Viking Cruises

Viking Ocean Cruises en Fincantieri hebben een akkoord bereikt over de bouw van twee extra cruiseschepen. Deze schepen zullen, net als hun vier zusterschepen die de rederij reeds heeft besteld, deel gaan uitmaken van de vloot medio 2018 en eind 2020. Het contract zal daadwerkelijk ingaan op het moment dat de technische en financiële voorwaarden zijn vastgesteld.

Het eerste schip, de Viking Star, werd begin dit jaar opgeleverd. Het tweede (Viking Sea) en derde schip (Viking Sky) moeten respectievelijk in 2016 en 2017 gereed zijn. De details over het vierde schip moeten nog worden bepaald. De laatste twee extra schepen (47.800 brutoton) zullen elk 465 hutten bevatten voor 930 passagiers. Het interieur zal net als de voorgaande schepen worden ingericht door Rottet Studio uit Los Angeles en SMC Design uit Londen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger