Cruisereiziger
Ongeval

Brand op cruiseschip Le Boreal bij Falkland Eilanden

Le Boreal
Le Boreal

Vanwege brand in de machinekamer op het cruiseschip Le Boreal van de Franse rederij Ponant zijn woensdag alle 347 passagiers geevacueerd. Het schip kwam in de problemen in de buurt van Cape Dolphin, ten noorden van de Falkland Eilanden, tijdens een Antarctica-cruise. Na een noodoproep rond 02:00 uur lokale tijd schoten lokale hulpdiensten en schepen te hulp. Passagiers werden deels opgevangen op Cape Dolphin en deels via reddingsboten opgepikt door een ander schip van Ponant, L’Austral, dat in de buurt voer. Niemand raakte gewond.

Het schip ligt inmiddels voor anker en de situatie zou onder controle zijn. Een onderzoek is gestart naar de exacte oorzaak van de brand. Het is momenteel onbekend hoe groot de schade is. Het restant van de cruise is in ieder geval geannuleerd. De gestrande passagiers zullen naar huis worden gevlogen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger