Cruisereiziger
Eten en drinkenMilieu

Costa Cruises tekent Milaan Protocol van duurzame voeding

Costa CruisesDe Italiaanse rederij Costa Cruises tekent als eerste in de reisindustrie het Milaan Protocol, een initiatief van Barilla Foundation Center for Food and Nutrition, gericht op het aanpakken van de wereldwijde disbalans op het gebied van voeding en voedsel. De belangrijkste drie initiatieven van het Milaan Protocol zijn het bevorderen van gezonde voedingsgewoontes, het reduceren van voedselverspilling en het bevorderen van duurzame landbouw. Het idee achter het protocol is om een beweging te creëren die bestaat uit zowel instellingen en bedrijven als individuele personen, met als doel bij te dragen aan bewustwording en met oplossingen te komen het gebied van de mondiale problemen in de landbouw-voedselketen.

“Costa Cruises ondersteunt het Milaan Protocol omdat de doelstellingen overeenkomen met kernwaarden van ons bedrijf”, verklaart Neil Palomba, directeur van Costa Cruises. “Wij werken continue aan een duurzaam voedingsmodel aan boord van onze schepen. We denken dat het mogelijk is om onze gasten, bestaande uit 200 verschillende nationaliteiten, een fantastische en op Italiaanse tradities gebaseerde gastronomische beleving aan te bieden, waarbij genieten en welzijn samengaan, terwijl de hoeveelheid voedselafval en impact op het milieu zoveel mogelijk wordt gereduceerd”.

“Het Milaan Protocol is ontstaan in 2013, gebaseerd op een idee van de Barilla Foundation Center for Food and Nutrition (www.barillacfn.com). Vandaag de dag vertrouwt het protocol op de input van meer dan 500 internationale experts; meer dan 100 internationale organisaties en duizenden mensen hebben het ondertekend en ondersteunen het initiatief. We zijn zeer verheugd dat een belangrijke organisatie als Costa Cruises onderdeel is geworden van het Milaan Protocol. Wij hopen dat het anderen in de reisindustrie aanzet bij te dragen – met initiatieven zoals die door Costa ontwikkeld met betrekking tot menu’s die aan boord van hun schepen worden aangeboden – aan het belangrijke gevecht tegen honger, obesitas, voedseloverschot en uitputting van de aarde”, verklaart Luva Virginio, vice president van de BCFN Foundation.

Costa’s bijdrage bestaat uit een herbeoordeling van de menu’s en voedselbereidingsprocessen aan boord van haar schepen. Om de impact op het milieu te beperken, wordt prioriteit gegeven aan vers voedsel en producten die afkomstig zijn van lokale leveranciers in de buurt van de havens waar schepen aanleggen. Een ander belangrijk aspect betreft het er bij betrekken van gasten en de bemanning: het aanmoedigen van een gezonde en evenwichtige benadering van voedsel en een actieve deelname aan dit proces van verandering, vooral om voedselverspilling tegen te gaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger