Cruisereiziger
Ongeval

Video van evacuatie passagiers na brand op cruiseschip Le Boreal

Het Britse Ministerie van Defensie heeft donderdag onderstaande video vrijgegeven van de evacuatie van de 347 passagiers van het cruiseschip Le Boreal van de Franse cruisemaatschappij Ponant nabij de Falkland Eilanden nadat er brand was uitgebroken in de machinekamer. Op de beelden is te zien hoe helikopters, vliegtuigen en een patrouilleschip van de Britse Royal Navy te hulp schieten. Passagiers werden zowel vanaf het dek van het schip als vanaf reddingsvlotten en reddingsboten opgepikt en naar de basis van de Britse strijdkrachten op de Falkland Eilanden gebracht.

De brand zorgde voor stroomuitval waardoor er in combinatie met storm gevaar ontstond dat het schip aan de grond zou lopen. Inmiddels is de situatie weer onder controle en wordt Le Boreal onder begeleiding van twee Nederlandse sleepboten naar het vasteland gebracht voor nadere inspectie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger