Cruisereiziger
Cruiseterminal

Amsterdamse internationale cruisepositie versterkt door overname PTA door Havenbedrijf Amsterdam

PTA Cruiseterminal AmsterdamHavenbedrijf Amsterdam neemt het meerderheidsbelang (51%) van NS Stations in Passenger Terminal Amsterdam (PTA) per 30 december 2015 over. Het havenbedrijf had al 49% van de aandelen in handen. Dat betekent dat PTA vanaf die datum een volledige dochter is van Havenbedrijf Amsterdam NV.

De cruise-activiteiten van PTA sluiten naadloos aan bij die van Havenbedrijf Amsterdam dat de Amsterdamse haven beheert, exploiteert en verantwoordelijk is voor vlotte, veilige en duurzame manier van scheepsbegeleiding, waaronder cruisevaart. De overname biedt meer mogelijkheden om de cruiseactiviteiten optimaal te faciliteren en synergievoordelen te realiseren.

Koen Overtoom, Operationeel Directeur Havenbedrijf Amsterdam: ‘Door deze strategische overname kunnen we Amsterdam als cruisestad nog beter op de kaart zetten bij de internationale cruiserederijen. Cruisepassagiers zorgen voor circa € 90 miljoen per jaar aan inkomsten voor de stad en regio. Het zijn toeristen die geld uitgeven en daarmee bijdragen aan de economie van de regio.’

Rene Kouwenberg, directeur Passenger Terminal Amsterdam: ‘Deze transactie bevestigt het vertrouwen van het havenbedrijf in onze organisatie en we verwachten dat we samen de komende jaren onze positie in de cruisemarkt kunnen versterken en bijdragen aan een verdere impuls aan de stad en regio.’

Bron: persbericht Port of Amsterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger