Cruisereiziger
Aanmeren

10 miljoenste cruisepassagier Savona ontvangt wereldcruise van Costa Cruises

Costa Luminosa scheepsnaamDe Italiaanse stad Savona verwelkomde afgelopen weekend haar 10 miljoenste cruisepassagier. Deze bijzondere mijlpaal werd bereikt na minder dan 20 jaar. In 1996 was de Costa Riviera het eerste cruiseschip die de Ligurische haven aandeed. De Italiaanse passagier Paola Braschi van Genua was de gelukkige. Zij was samen met haar man en twee kinderen op een 8-daagse cruise in de Middellandse Zee op het cruiseschip Costa Diadema van Costa Cruises. Als cadeau ontving ze een hut op de wereldcruise van het cruiseschip Costa Luminosa. Deze 98-daagse cruise start op 2 september 2016 vanuit Savona en doet 5 continenten aan. Van de gemeente ontving ze daarnaast een kaart waarmee ze tot eind 2016 gratis toegang heeft tot alle musea in de stad waardoor ze de culturele en artistieke erfgoed van Savona kan ontdekken.

Sinds 1996 is het aantal cruisepassagiers in Savona voortdurend toegenomen. Dat is voornamelijk dankzij de aanwezigheid van cruiseschepen van Costa Cruises. Volgens CLIA Europa was Savona vorig jaar de vierde belangrijkste cruisehaven in Italie met ongeveer een miljoen passagiers. Belangrijke mijlpalen in deze periode waren de inauguratie van de Palacrociere terminal in 2003, de bouw van de derde ligplaats in 2008 en de opening van de tweede Palacrociere terminal in november 2014. Over de periode 2003-2015 hebben Costa Cruises en het Havenbedrijf Savona bijna 30 miljoen euro geïnvesteerd in Savona.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger