Cruisereiziger
Kiellegging

Meyer Werft legt kiel voor cruiseschip Genting Dream

Foto: Meyer Werft
Foto: Meyer Werft

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft vrijdag in Papenburg officieel de kiel gelegd van het cruiseschip Genting Dream in het overdekte bouwdok II. Tan Sri Lim, voorzitter van Genting Bhd, legde samen met Bernard Meyer, CEO van Meyer Werft, de geluksmunt voordat het eerste blok van het tweede bouwdeel van het nieuwe schip met een kraan naar beneden werd getakeld. Het eerste bouwdeel verliet vorig weekend al het dok. ‘We zijn blij dat onze eerste nieuwbouw voor ons nieuwe merk Dream Cruises nu vorm begint te krijgen. Het schip zal veel faciliteiten bieden voor de Chinese markt’, aldus Tan Sri Lim.

De kiellegging is de formele start van de bouw van de Genting Dream. Met een brutotonnage van 151.300 wordt het het grootste cruiseschip voor de rederij Dream Cruises. Als alles volgens plan verloopt wordt het schip in het najaar van 2016 overgedragen aan de rederij, gevolgd door een tweede schip in 2017. De nieuwe cruiseschepen van Dream Cruises krijgen een capaciteit van ongeveer 3.300 passagiers. De schepen zijn 335 meter lang, 39,7 meter breed en kunnen een snelheid bereiken van 23 knopen. Ze zijn speciaal ontworpen voor de snel groeiende Aziatische cruisemarkt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger