Cuba verwelkomt MSC Opera in haar nieuwe thuishaven Havana

MSC Opera in CubaHet cruiseschip MSC Opera van MSC Cruises is voor de eerste keer gearriveerd in haar nieuwe thuishaven Havana. Het kwam aan in de hoofdstad van Cuba na een transatlantische cruise van 22 dagen met aan boord 1.749 passagiers. Het grootste cruiseschip ooit dat aanmeert op het eiland trok veel bekijks bij de lokale bevolking. De eerste cruisereizigers vermaakten zich met excursies als het rondrijden in klassieke auto’s in en rond Havana en een bezoek aan het beroemde Tropicana cabaret.

Vanaf 22 december 2015 zal de MSC Opera het gehele winterseizoen 2015-2016 8-daagse cruises gaan maken naar de Caribbean. Daarbij worden Jamaica, Kaaiman eilanden en Mexico aangedaan en een verblijf van tweeënhalve dag in Havana. In totaal worden er 16 cruises aangeboden met de geheel gerenoveerde MSC Opera. Op 12 april 2016 zal het schip Havana verlaten voor een Grand Voyage naar Europa met Warnemünde (Duitsland) als eindbestemming geplande aankomst op 7 mei 2016.

Cruises op de MSC Opera zijn ondere andere boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.