Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Tien cruiseschepen bij eindejaarsvuurwerk op Madeira

Tien cruiseschepen zullen dit jaar in de Baai van Funchal bij elkaar komen om het jaarlijkse eindejaarsvuurwerk op Madeira van dichtbij te aanschouwen. Dat is hetzelfde aantal als vorig jaar aanwezig was bij het spektakel. Woensdag arriveert het eerste schip, de Queen Elizabeth van Cunard, al in de haven van Funchal. Het verblijft 2 nachten op het eiland. Op oudjaarsdag arriveren de AIDAblu (AIDA Cruises), Black Watch (Fred Olsen Cruise Lines), Magellan (Cruise & Maritime Voyages), Marco Polo (Cruise & Maritime Voyages), Oceana (P&O Cruises), Thomson Majesty (Thomson Cruises), Mein Schiff 4 (TUI Cruises), Saga Pearl II (Saga Cruises) en als laatste in de avond AIDAsol (AIDA Cruises). In totaal zullen meer dan 15.000 cruisereizigers van de partij zijn.

Naast de lichtshow vindt er voor de tweede keer (eerste in 2012) een symfonie van scheepshoornen plaats. 9 van de 10 cruiseschepen doen mee aan dit bijzondere ‘concert’ die wordt gecomponeerd door muzikant Francisco Loreto. Het ‘concert’ begint om 23:00 uur lokale tijd (00:00 uur Nederlandse tijd) en duurt ongeveer 8 minuten.

Het eindejaarsvuurwerk wordt vanaf 00:30 uur Nederlandse tijd (23:30 uur lokale tijd) rechtstreeks op internet uitgezonden vanaf het cruiseschip AIDAsol en te zien via de website van AIDA Cruises.

Beelden van de vuurwerkshow op Madeira in 2014:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!