Cruisereiziger
Bestemmingen

Overzicht aankomsten cruiseschepen in Nederland in 2016

Cruiseterminal RotterdamNu het cruiseseizoen voor Nederland zo goed als beëindigd is en direct weer het nieuwe jaar ingaat, kijken we graag naar welke cruiseschepen in 2016 naar Nederland komen. Alle bezoeken, de zogenaamde cruisecalls, van cruiseschepen aan Amsterdam, Rotterdam, IJmuiden, Harlingen en Vlissingen in 2016 staan, zover momenteel bekend, weer online.  Hoogtepunten zijn:

Vlissingen ontvangt in 2016 liefst vijf cruiseschepen waaronder zelfs de Seven Seas Voyager, een van de meest luxueuze schepen ter wereld van rederij Regent Seven Seas Cruises.

Rotterdam gaat dit jaar ruim een verdubbeling krijgen van het aantal cruisecalls door (vanaf april) wekelijks een bezoek van de gloednieuwe AIDAprima. In mei ontvangt ze voor de doopplechtigheid het MS Koningsdam en het (eveneens nieuwe) grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas die op een korte cruise is van en naar Southampton.  Jammer is dat het MS Rotterdam afscheid neemt in augustus van de havenstad om in het winterseizoen in Amerika te varen.

cruiseterminals amsterdamAmsterdam verwacht deze zomer het MS Koningsdam die vanuit Amsterdam diverse cruises gaat maken. ‘Vaste gasten’ die regelmatig aankomen zijn de Costa neoRomantica en Celebrity Silhouette. Voor een cruise met vertrek uit Nederland is een reis met de Azamara Quest een unieke optie. Het schip vaart vanuit Amsterdam naar de Noorse Fjorden (11 augustus, 16 dagen) en een Noord/West-Europese steden cruise op 26 augustus (15 dagen).

Klik hier voor de startpagina van alle cruisecalls in Nederland in 2016.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

3 gedachten over “Overzicht aankomsten cruiseschepen in Nederland in 2016

  • De Hop on Hop off bus staat voor u klaar!

  • Ik zou graag de aankomsten van alle Cruiseschepen en vertrektijden willen hebben??

    Staat dit ook in de Nieuwsbrief???

    Met vriendelijke groet,

    Ton

Reacties zijn gesloten.