Cruisereiziger
Ontspanning

Nederlandse meesterwerken aan boord Holland America Line

Rijksmuseum_Wim Pijbes_Orlando Ashford_480pxHolland America Line viert haar Nederlandse historie in een nieuwe samenwerking met het Rijksmuseum, het meest bezochte museum van Nederland. Het ‘Rijksmuseum at Sea’ is gecreëerd door Rijksstudio en wordt in april 2016 geïnstalleerd op het ms Oosterdam. De komende jaren zal het concept op de gehele vloot worden ingevoerd.

Holland America Line is officieel sponsor geworden van het Rijksmuseum. Daarmee is een bijzondere samenwerking gestart tussen twee van oorsprong Nederlandse bedrijven met een groot oranje hart. Door de samenwerking met het Rijksmuseum is Holland America Line in staat haar gasten in contact te brengen met de rijke Nederlandse historie, waar zowel het museum als de rederij trots op is.

De samenwerking tussen de Nederlandse cruiserederij en het museum krijgt onder andere vorm door bijzondere reproducties van enkele van de meest beroemde meesterwerken van het aan boord te brengen van de schepen. Daarnaast wordt een speciale ruimte gecreëerd waar gasten hun eigen creativiteit kunnen onderzoeken door middel van kunstworkshops. Op de televisie in de staterooms kunnen films over het museum en haar collectie worden bekeken en op geselecteerde cruises worden programma’s en presentaties door medewerkers van het Rijksmuseum aangeboden. Gasten kunnen in de winkels aan boord ook producten van het Rijksmuseum kopen.

“Bijzondere kunst staat altijd centraal in ons decor aan boord en wij vinden het geweldig dat de samenwerking met het Rijksmuseum enkele fantastische reproducties toevoegt aan de collectie van ruim 1.300 kunstwerken in onze vloot,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Door kunst bekijken we zaken anders, net zoals met reizen, we openen onze ogen voor de wereld om ons heen en zien dingen die we misschien nooit eerder hebben ervaren.”

Het Rijksmuseum opende in 1800 zijn deuren in Den Haag. Het museum biedt een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot het heden en belangrijke Europese en Aziatische kunstwerken. In 1808 is het museum van Den Haag naar het Paleis op de Dam in Amsterdam verhuisd. In 1885 verhuisde het museum naar haar huidige locatie in de Museumstraat in Amsterdam. In april 2013, na een renovatiesluiting van het hoofdgebouw van 10 jaar, opende het vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren weer. Op dit moment ontvangt het museum bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar.

Rijksmuseum_Logo_K_480px“Het Rijksmuseum en Holland America Line zijn beide historische merken met een trotse Nederlandse geschiedenis. We zijn dankbaar dat Holland America Line gasten van over de hele wereld, door onze nieuwe samenwerking, in staat worden gesteld om onze indrukwekkende collectie kunnen bekijken in het ‘Rijksmuseum at Sea’, gecreëerd door Rijksstudio,” aldus Wim Pijbes, Directeur van het Rijksmuseum.

De collectie gaat terug tot het jaar 1200 en bestaat uit één miljoen objecten, waarvan er momenteel 8.000 worden tentoongesteld. Bezoekers van het museum kunnen onder andere meesterwerken van schilders Rembrandt, Frans Hals, Johannes Vermeer en Jan Steen bekijken.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger