Holland America Line start samenwerking met Nederlandse ‘Cressen’ specialist Koppert Cress

vakantiebeurs2016_ 01Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde Nederlandse teler Koppert Cress. Cressen zijn zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. Aan boord van het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam, gaat de Cressen specialist kiemgroenten kweken. Gasten genieten gedurende hun cruise van vers geteelde ingrediënten als tuinkers, taugé, alfalfa en waterkers tijdens speciale diners in farm-to-table stijl.

De kiemgroenten worden verbouwd in de glazen kas in het Culinary Arts Center aan boord van het ms Koningsdam (2.650 passagiers). De chef-koks zullen in de open keuken de bijzondere maaltijden op ambachtelijke en eenvoudige wijze bereiden. De kiemgroenten uit Koppert Cress’ groentetuin worden ter plekke toegevoegd.

Eenmaal gezaaid, zullen de groenteplantjes binnen twee weken geoogst worden in het Culinary Arts Center aan boord. De kiemgroenten hebben speciale smaken zoals knoflook, mosterd en drop voor een bijzondere en uitgesproken smaakervaring.

‘’In plaats van te dienen als garnering, zijn de kiemgroenten van Koppert Cress volwaardige ingrediënten in onze recepten,’’ zegt Michael Smith, Senior Vice President voor Gastervaringen en Productontwikkeling. ‘’Onze gasten zullen ze zien groeien tijdens hun cruise en zullen ze vers nuttigen in het Culinary Arts Center, wanneer de microgroenten ’t aller lekkerst zijn.’’

‘’We zijn verheugd over de samenwerking met een innovatief bedrijf als Koppert Cress, om ons culinaire programma aan boord verder uit te breiden met ons speciale farm-to-table concept,‘’ aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.