Cruisereiziger
Goede doelenMilieu

Royal Caribbean Ltd. en het Wereld Natuur Fonds kondigen samenwerking aan

Royal Caribbean Cruises Ltd. en het  Wereld Natuur Fonds kondigden vandaag aan de komende 5 jaar samen te gaan werken aan het behoud van de wereldwijde Oceanen. In de samenwerking wordt de nadruk gelegd op hoe de rederij omgaat met haar afval en hoe dit gereduceerd kan worden, het vergroten van de bekendheid bij de meer dan vijf miljoen gasten aan boord over het behoud van de natuur en om support te geven aan het werk dat het Wereld Natuur Fonds uitvoert ten behoeve van het behoud van de Oceanen.

De doelstellingen die vandaag bekend zijn gemaakt leggen de focus op duurzaamheid en het reduceren van de uitstoot van gassen tot 2020. Royal Caribbean en het Wereld Natuur Fonds zullen ook samenwerken aan het opzetten van doelen die betrekking hebben op de strategie van duurzaamheid en milieubeheer.

“Ons Mantra bij Royal Caribbean is: “Continuous Improvement”, deze samenwerking met het Wereld Natuur Fonds vertegenwoordigt het maken van een flinke stap vooruit in het nemen van onze verantwoordelijkheid in het beschermen van de oceanen”, aldus Richard D. Fain, Chairman & CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. “Onze discipline om een verschil te maken wordt gedeeld met onze werknemers en gasten, samen zullen wij doelen opzetten en direct maatregelen toepassen.

“De bedreigingen waar de oceanen hedendaags mee geconfronteerd worden zijn groter dan ooit, in de afgelopen 30 jaar zijn sommige populaties gedaald tot bijna 50%. Om deze neergaande trend tegen te gaan, zullen er serieuze stappen gemaakt moeten worden in het herstellen, verbeteren en beschermen van de oceanen” aldus Carter Roberts, Wereld Natuur Fonds President & CEO US.

Royal Caribbean Cruises & het Wereld Natuur Fonds hebben samen als doelstelling duurzame visserij en het reduceren van de uitstoot van gassen met 35% tot 2020 gesteld. Als aanvulling hebben Royal Caribbean en het Wereld Natuur Fonds een akkoord gesloten op de ontwikkeling en het aankondigen van nieuwe doelstellingen op 30 juni met betrekking tot milieubeheer.

Royal Caribbean zal tevens financieel bijdragen aan het werk van het fonds in de vorm van een bedrag van $5 miljoen gedurende de samenwerking. Tijdens de bekendmaking van de samenwerking in Donsol, Sorsogon, Filipijnen is een apart bedrag ter hoogte van $ 200.000 gedoneerd aan het een ecotoerisme project dat daar is ontwikkeld.

Zie onderstaande filmpje over de samenwerking:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger