Damen Shiprepair Amsterdam zorgt voor zes Viking schepen

Viking-River-Cruises-DamenDamen Shiprepair Amsterdam heeft momenteel zes Viking riviercruiseschepen in de orderportefeuille. De zes schepen krijgen een voor een een winteronderhoud zodat ze klaar zijn voor het aankomende zomerseizoen.  Riviercruiseschip Viking Idi is de eerste die een beurt kreeg eind december 2015. De andere volgen na ongeveer 10/11 dagen als het voorgaande schip klaar is. De Viking Idun, Viking Kvasir, Viking Kara, Viking Hlin en Viking Gullveig worden allen verwacht. Begin maart 2016 is het onderhoud klaar.

De focus van het werk ligt op het aanpassen van de achtersteven om schade aan de propellers te voorkomen in kanalen en nauwe doorgangen. Damen repareert ook eventuele beschadigingen die de schepen het afgelopen seizoen hebben opgelopen.

“We kennen Viking’s rivercruiseschepen erg goed omdat we de afgelopen jaren dezelfde aanpassingen hebben uitgevoerd, vijfmaal in de Viking vloot,” zegt Damen Projectmanager Arnold Bregman. Het is essentieel om een goede voorbereiding en planning te hebben. “Met zes schepen na elkaar, docken we het ene schip uit terwijl het andere schip dezelfde dag nog indokt. Ze liggen allemaal in droogdok nummer 1, die perfect is voor riviercruiseschepen. We liggen precies op planning en we zijn trots dat we onze samenwerking met Viking River Cruises kunnen voortzetten.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)