Damen Shiprepair Amsterdam zorgt voor zes Viking schepen

Viking-River-Cruises-DamenDamen Shiprepair Amsterdam heeft momenteel zes Viking riviercruiseschepen in de orderportefeuille. De zes schepen krijgen een voor een een winteronderhoud zodat ze klaar zijn voor het aankomende zomerseizoen.  Riviercruiseschip Viking Idi is de eerste die een beurt kreeg eind december 2015. De andere volgen na ongeveer 10/11 dagen als het voorgaande schip klaar is. De Viking Idun, Viking Kvasir, Viking Kara, Viking Hlin en Viking Gullveig worden allen verwacht. Begin maart 2016 is het onderhoud klaar.

De focus van het werk ligt op het aanpassen van de achtersteven om schade aan de propellers te voorkomen in kanalen en nauwe doorgangen. Damen repareert ook eventuele beschadigingen die de schepen het afgelopen seizoen hebben opgelopen.

“We kennen Viking’s rivercruiseschepen erg goed omdat we de afgelopen jaren dezelfde aanpassingen hebben uitgevoerd, vijfmaal in de Viking vloot,” zegt Damen Projectmanager Arnold Bregman. Het is essentieel om een goede voorbereiding en planning te hebben. “Met zes schepen na elkaar, docken we het ene schip uit terwijl het andere schip dezelfde dag nog indokt. Ze liggen allemaal in droogdok nummer 1, die perfect is voor riviercruiseschepen. We liggen precies op planning en we zijn trots dat we onze samenwerking met Viking River Cruises kunnen voortzetten.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.