Cruisereiziger
Eten en drinken

MSC Cruises in zee met Franse patissier Jean-Philippe Maury

Foto: MSC Cruises
Foto: MSC Cruises

MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat het in zee is gegaan met de gerenommeerde Franse chocolatier en patissier Jean-Philippe Maury om zijn culinaire hoogstandjes aan boord van de cruiseschepen van de Italiaanse rederij te brengen. De eerste fase van de samenwerking is reeds van start gegaan. Aan boord van de MSC Divina is een nieuw aanbod aan desserts beschikbaar zowel in het buffetrestaurant als de specialiteitenrestaurants en de MSC Yacht Club. De menu’s en creaties van Maury zullen op termijn ook op de andere schepen van MSC Cruises geintroduceerd worden.

In de tweede fase van het partnerschap zal Maury een vaste plek hebben op het eerste nex-generation schip van MSC Cruises, de MSC Meraviglia. Gasten kunnen aan boord genieten van een chocolade atelier met een open keuken waardoor live kan worden meegekeken naar de creatie van culinaire meesterwerken en geproefd van diverse soorten gebak. Maury zal ook met MSC samenwerken in en gastronomische ijssalon en creperie die een plek krijgt op de overdekte promenade, een overdekte ruimte met een keur aan winkels en boetieks onder de langeste LED koepel op zee.

Jean-Philippe Maury ontving in zijn carriere de titel van Beste Chef-kok in Frankrijk (Meilleur Ouvrier de France 1997) en de gouden medaille op het World Pastry Team Championship (2002 en 2004). Hij fungeerde o.a. als Executive Chef-kok in het Bellagio Hotel Las Vegas en het Aria Hotel. Op dit moment beheert hij samen met MGM Resort International twee ‘Jean Philippe Patisserie’ winkels, waarvan een is uitgerust met ‘s werelds hoogste en grootste chocoladefontein. Afgelopen zomer opende Maury ook een innovatief dessert concept in San Diego, genaamd iDessert.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger