Detlef Harms benoemd tot kapitein AIDAprima

Kapitein HarmsKapitein Detlef Harms (60) zal de eerste kapitein worden van de AIDAprima. De geboren Rostocker vaart sinds 1972 en in 2007 werd hij kapitein bij AIDA Cruises. Eerder was hij ook eerste kapitein van het nieuwe schip AIDAsol (2011) en in 2012 de AIDAmar.

“Voor een kapitein is het altijd een grote eer en verantwoordelijkheid, een nieuw schip in de vaart te brengen. De AIDAprima is een bijzonder schip: het is het eerste schip van een nieuwe AIDA generatie. Ik verheug me erop, samen met mijn crew, de eerste gasten aan boord welkom te heten. Ze zullen zich om zoveel nieuws aan boord verwonderen.” zegt kapitein Harms.

Bij de laatste testvaart, waarvan de AIDAprima op 23 februari 2016 terugkeerde, bewees het cruiseschip haar uitstekende wendbaarheid. Als allereerste schip van de AIDA vloot beschikt het schip over de modernste, energie efficiënte Azipod aandrijvingssystemen die significant bijdragen aan de vermindering van brandstof en de wendbaarheid van het schip verhogen. Een ander novum in de cruise-industrie is de inzet van Mitsubishi Air Lubrication Systems (MALS). Deze moderne technologie laat het schip op een tapijt van luchtbelletjes vooruit glijden, waardoor het brandstofverbruik aanmerkelijk verminderd. Het volledig nieuwe boegdesign draagt ook bij daaraan.

Het hele jaar door vaart de AIDAprima vanaf 5 mei 2016 vanuit Rotterdam achtdaagse cruises naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.