Eerste stuk staal gesneden voor tweede nieuwbouw Dream Cruises

Foto: Meyer Werft
Foto: Meyer Werft

Op de Meyer Werft in Papenburg is woensdag het eerste stuk staal gesneden van het tweede nieuwbouwschip (World Dream) van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises. Colin Au (CEO Genting Hong Kong), Thatcher Brown (President Dream Cruises) en Bernard Meyer (Managing Partner Meyer Werft) drukten gezamenlijk op de knop waardoor de bouw officieel van start ging in het lastercentrum van de Duitse scheepsbouwer.

Oplevering van het schip staat gepland voor 2017. Het zusterschip wordt in de herfst van 2016 overgedragen. Beide nieuwe schepen voor Dream Cruises hebben een brutotonnage van 151.000 en een capaciteit van meer dan 3.300 passagiers. Elk schip is 325 meter lang, 39,7 meter breed en kan een snelheid bereiken van 23 knopen. Beide schepen zijn ontworpen voor de snel groeiende Chinese markt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!