Eerste stuk staal gesneden voor tweede nieuwbouw Dream Cruises

Foto: Meyer Werft
Foto: Meyer Werft

Op de Meyer Werft in Papenburg is woensdag het eerste stuk staal gesneden van het tweede nieuwbouwschip (World Dream) van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises. Colin Au (CEO Genting Hong Kong), Thatcher Brown (President Dream Cruises) en Bernard Meyer (Managing Partner Meyer Werft) drukten gezamenlijk op de knop waardoor de bouw officieel van start ging in het lastercentrum van de Duitse scheepsbouwer.

Oplevering van het schip staat gepland voor 2017. Het zusterschip wordt in de herfst van 2016 overgedragen. Beide nieuwe schepen voor Dream Cruises hebben een brutotonnage van 151.000 en een capaciteit van meer dan 3.300 passagiers. Elk schip is 325 meter lang, 39,7 meter breed en kan een snelheid bereiken van 23 knopen. Beide schepen zijn ontworpen voor de snel groeiende Chinese markt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.