Viking River Cruises doopt weer 6 riviercruiseschepen in Amsterdam

Op dinsdag 1 maart zal Viking River Cruises wederom in Amsterdam haar nieuwste riviercruiseschepen, de zogenaamde ‘Viking longships’, laten dopen. Het gaat dit jaar om 6 schepen, de Viking Alruna, Viking Egil, Viking Kadlin, Viking Rolf, Viking Tialfi en Viking Vihjalm. Zij zullen oudere schepen in de vloot gaan vervangen. De grootste riviercruiserederij ter wereld is een vaste gast in de Amsterdamse haven. In eerdere jaren werden respectievelijk 8 (2015), 9 (2014) en 10 (2013) schepen tegelijkertijd in de hoofdstad gedoopt. Viking River Cruises heeft momenteel 60 riviercruiseschepen in de vloot die cruises varen op rivieren in Europa, Rusland, Azie en Egypte.

Zie onderstaande video voor beelden van de doop vorig jaar in Amsterdam: 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!