Record Duitse cruisemarkt: 1,8 miljoen passagiers in 2015

logo clia duitslandCruisen is populair in Duitsland. Vorig jaar hebben ongeveer 1,81 miljoen Duitsers een cruise gemaakt, een record voor onze Oosterburen. Het betekent een stijging van 2,3 procent ten opzichte van 2014 (1,77 miljoen). In de laatste tien jaar is het aantal passagiers zelfs verdrievoudigd. De Duitsers varen graag (76,2%) in Europa. Een derde maakte een cruise door Noord-Europese wateren of de Oostzee en een derde door de Middellandse Zee. De overige passagiers varen in Europa naar de Canarische Eilanden, gaan naar Noord-Amerika of naar het Caribisch gebied. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Duitse cruisemarkt die donderdag door CLIA Duitsland in Berlijn werden gepresenteerd.

“De vraag van Duitse toeristen naar zeecruises blijft groeien. Dat zien we als een duidelijke bevestiging dat we in Duitsland op de goede weg zijn om onze klanten te bieden wat ze willen in een vakantie. In 2015 werden er 15,75 miljoen overnachtingen door Duitse passagiers op zee doorgebracht, gemiddeld 8,7 dagen per gast. De vraag was zelfs groter dan de rederijen aankonden met de bestaande capaciteit. We zijn er daarom ervan overtuigd dat de extra capaciteit in 2016 en een breed scala aan innovatieve diensten opnieuw voor een belangrijke groeispurt zullen zorgen in het aantal passagiers’, aldus Michael Ungerer, voorzitter van CLIA Duitsland.

Op woensdag 16 maart presenteert CLIA Nederland de jaarcijfers van 2015 van de Nederlandse cruisemarkt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!