Ponant laat vier nieuwe expeditie cruiseschepen bouwen

Foto: Ponant
Foto: Ponant

De Franse cruisemaatschappij Ponant heeft dinsdag bekendgemaakt dat het een intentieverklaring heeft getekend met de Noorse werf Vard, dochteronderneming van Fincantieri, voor de bouw van vier luxe expeditie cruiseschepen. Oplevering staat gepland tussen de zomer van 2018 en de zomer van 2019. Het betekent een forse uitbreiding van de vloot van Ponant dat momenteel bestaat uit het jacht Le Ponant en de expeditieschepen Le Boreal, L’Austral, Le Soleal en Le Lyrial.

De ‘Ice Class’ expeditie cruiseschepen krijgen een brutotonnage van 10.000, worden 128 meter lang, 18 meter breed en zullen een snelheid van 15 knopen kunnen bereiken. Elk schip krijgt 92 hutten voor in totaal 180 passagiers, wordt uitgerust met de nieuwste technologieën en gaat voldoen aan de laatste veiligheid- en milieuvoorschriften. De aanwinsten worden ingezet voor expeditiereizen naar het poolgebied, Oceanië, Zuid-Amerika, Papoea-Nieuw-Guinea en de Indische Oceaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​