Cruisen 20% populairder dan vakantie aan wal

Beeld_voorbereiding_reis

Het gaat goed met de cruisesector, wereldwijd en in Europa. In 2015 koos een recordaantal van 6,6 miljoen Europeanen voor een vakantie per schip, een stijging van 3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Sinds 2008 is de Europese cruisemarkt zelfs met maar liefst 49% gegroeid. De jaarcijfers van Cruise Lines International Association (CLIA) liegen er niet om: cruisen is populair. Uit onderzoek van de World Tourism Organization van de Verenigde Naties blijkt dat de wereldwijde cruise-industrie tussen 2004 en 2014 een 20% grotere toename laat zien dan vakanties aan wal.

Pierfrancesco Vago, voorzitter CLIA Europe, over de stand van zaken: “De Europese cruise-industrie heeft zeker groeipotentieel, maar daar is wel hulp van beleidsmakers bij nodig. Uniforme visumregels en consistente milieuwetgeving binnen heel Europa zijn daarbij essentieel.”

Landen waar de meeste cruisepassagiers vandaan komen, zijn Duitsland met 1,83 miljoen mensen en Groot-Brittannië met 1,78 miljoen. Gemiddeld cruisen 22 op de 1000 Duitsers en liefst 27 cruisepassagiers op de 1000 Britten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.