Port Everglades verbreekt eigen wereldrecord: 54.700 cruisepassagiers op 1 dag

Foto: Broward County’s Port Everglades
Foto: Broward County’s Port Everglades

Volgens officials van Port Everglades heeft de cruisehaven van Fort Lauderdale (Florida) afgelopen zondag voor de tweede keer dit cruiseseizoen haar eigen wereldrecord verbroken qua aantal cruisepassagiers dat op 1 dag aankwam en vertrok: 54.700. Drie maanden eerder, op 20 december 2015, waren dat nog 53.485 passagiers. De haven ontving 8 cruiseschepen: Carnival Conquest (Carnival Cruise Line), Celebrity Silhouette (Celebrity Cruises), Eurodam en Nieuw Amsterdam (Holland America Line), Regal Princess en Royal Princess (Princess Cruises) en de Allure of the Seas en Navigator of the Seas (Royal Caribbean). Dit waren overigens dezelfde cruiseschepen die op 20 december 2015 arriveerden. Dit keer waren er vanwege de vakantieperiode echter veel meer families aan boord dat zorgde voor meer passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​