Norwegian Gem mag St. Maarten niet bezoeken

Norwegian GemVrijdag 18 maart 2016 kreeg de kapitein van de Norwegian Gem (ca. 2384 passagiers) geen toestemming om St. Maarten aan te doen. Op het schip heerste een virus waardoor het Port Control Team (haven controle team) besloot dat het veiliger was dat niemand het schip mocht verlaten in St. Maarten. Vanwege gezondheidsrisico’s werd hiertoe besloten door de havenautoriteiten en het Ministerie van Gezondheid. Ondertussen wachtte het schip het besluit af buiten de haven. De kapitein werd geadviseerd om terug te keren naar de thuishaven. Het is niet met zekerheid bekend of het bekende noro-virus aan boord was.

De Norwegian Gem was om 12 maart 2016 vertrokken uit New York voor een reis naar een aantal Caribische Eilanden zoals St Thomas, St. Maarten, Tortola en op dinsdag 22 maart terugkomst in New York.

Het cruiseschip is de volgende dag gewoon volgens planning naar de volgende bestemming, Tortola, gegaan en is inmiddels onderweg naar New York waar het dinsdag aankomt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.