Norwegian Gem mag St. Maarten niet bezoeken

Norwegian GemVrijdag 18 maart 2016 kreeg de kapitein van de Norwegian Gem (ca. 2384 passagiers) geen toestemming om St. Maarten aan te doen. Op het schip heerste een virus waardoor het Port Control Team (haven controle team) besloot dat het veiliger was dat niemand het schip mocht verlaten in St. Maarten. Vanwege gezondheidsrisico’s werd hiertoe besloten door de havenautoriteiten en het Ministerie van Gezondheid. Ondertussen wachtte het schip het besluit af buiten de haven. De kapitein werd geadviseerd om terug te keren naar de thuishaven. Het is niet met zekerheid bekend of het bekende noro-virus aan boord was.

De Norwegian Gem was om 12 maart 2016 vertrokken uit New York voor een reis naar een aantal Caribische Eilanden zoals St Thomas, St. Maarten, Tortola en op dinsdag 22 maart terugkomst in New York.

Het cruiseschip is de volgende dag gewoon volgens planning naar de volgende bestemming, Tortola, gegaan en is inmiddels onderweg naar New York waar het dinsdag aankomt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)