Carnival Corporation krijgt groen licht voor cruises naar Cuba

Carnival-Corp-Cuba
MV Adonia

Carnival Corporation meldt dat het groen licht heeft gekregen van Cuba om vanaf 1 mei 2016 cruises te gaan maken naar het Zuid-Amerikaanse land. Het is voor de eerste keer in 50 jaar dat een Amerikaase cruisemaatschappij vanuit de Verenigde Staten naar Cuba mag varen. De primeur zal zijn voor het cruiseschip MV Adonia (704 passagiers), dat vaart voor het nieuwste merk van Carnival Corporation, Fathom. Enkele uren na de historische ontmoeting tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Cubaanse president Raul Castro op het eiland werden de benodigde documenten ondertekend door Carnival Corporation en de Cubaanse autoriteiten.

Het MV Adonia zal wekelijks cruises naar Cuba gaan maken vanuit PortMiami met stops in de hoofdstad Havana, Cienfuegos en Santiago de Cuba. Gasten kunnen aan boord genieten van zowel Cubaanse- en Caribische georienteerde muziek, films als menu-opties. Er zullen ook een breed scala aan activiteiten worden georganiseerd waaronder lezingen over de Cubaanse historie en cultuur, danslessen en lessen in de Spaanse taal. In het programma aan wal staat de Cubaanse muziek, eten, cultuur, historie, architectuur en ondernemerschap centraal. Passagiers kunnen er zelf op uit trekken of deelnemen aan een groepstour.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)