Carnival Corporation laat 5 nieuwe schepen bouwen bij Fincantieri

carnival-corp-logoCarnival Corporation heeft zaterdag bekendgemaakt dat de contracten zijn afgerond met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van vijf nieuwe cruiseschepen. Vorig jaar werd hiervoor al een intentieverklaring tussen beide partijen ondertekend. Van de vijf schepen zijn er twee voor Costa Azie voor inzet in China, twee voor Princess Cruises (1 extra) en 1 voor P&O Cruises Australia bestemd. Oplevering staat gepland voor 2019 en 2020. De vijf schepen voor de 3 merken zullen worden gebouwd op de Fincantieri-werven in Monfalcone en Marghera in Italie.

De definitieve contracten werden getekend tijdens de overdrachtsceremonie van het MS Koningsdam op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera. De nieuwe schepen voor zowel Costa Azie als P&O Cruises Australia krijgen een brutotonnage van 135.500 en een capaciteit van 4.200 passagiers. De schepen voor Princess Cruises (143.700 brutoton) kunnen elk 3.560 passagiers huisvesten en zijn de vierde en vijfde in de Royal-klasse. Carnival Corporation heeft nu 16 nieuwe cruiseschepen gepland staan voor oplevering tussen 2016 en 2020.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!