Holland America Line viert officiele oplevering MS Koningsdam

MasterKoningsdamHolland America Line heeft zaterdag de overdracht van haar nieuwste cruiseschip het MS Koningsdam officieel gevierd tijdens een overdrachtsceremonie, een lunch en een feest aan boord van de werknemers van de scheepswerf op de werf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera. De Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport Graziano Delrio woonde de ceremonie bij en sprak daarbij zijn waardering uitsprak voor de jarenlange relatie tussen Carnival Corporation, waaronder Holland America Line, en Fincantieri. Andere sprekers waren Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, en Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation. Fincantieri overhandigde ook de kapitein van het MS Koningsdam, Emiel de Vries, een fles met daarin het eerste water dat de romp raakte van het schip.

‘Met de officiële overdrachtsceremonie vierden we jaren van planning en het harde werk dat nodig was voor de bouw van ons prachtige nieuwe schip en een kans om iedereen te bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Ik dank Fincantieri voor een uitzonderlijke partnerschap. We kijken uit naar de snelle start van de werkzaamheden aan onze tweede Pinnacle-klasse schip die volgens planning eind 2018 wordt opgeleverd’, aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. Na de ceremonie werden de werknemers van de scheepswerf die de afgelopen twee jaar hebben gewerkt aan de bouw en hun families aan boord uitgenodigd om hun prestatie te vieren. De gasten werden getrakteerd op een diner in het Lido Market, een optreden in World Stage en een rondleiding over het schip.

Het schip vertrekt zondag 3 april vanaf de scheepswerf naar Civitavecchia (Rome) voor haar eerste reis die op 8 april vertrekt. Na een serie van cruises in de Middellandse Zee zet het MS Koningsdam koers naar Rotterdam waar op 20 mei de doopceremonie zal plaatsvinden.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!