Kiel gelegd voor zusterschip Carnival Vista in Marghera

Foto @ Carnival Cruise Line
Foto: Carnival Vista @ Carnival Cruise Line

Op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera is dinsdag de kiel gelegd van het zusterschip van de Carnival Vista. Het schip voor Carnival Cruise Line, waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt, zal volgens planning in 2018 worden opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer. Het krijgt een brutotonnage van 133.500 en kan in totaal 6.500 passagiers en bemanning onderbrengen. Het schip uit de Vista-klasse zal dezelfde bouw hebben als de Carnival Vista, het grootste cruiseschip dat ooit is gebouwd door Fincantieri, die later deze maand wordt opgeleverd op de werf in Monfalcone. Ook het tweede schip zal aan boord o.a. een IMAX theater, een brouwerij, diverse restaurants en het exclusieve Havana Club met eigen accommodaties, zwembad en bar bevatten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!