Norwegian Cruise Line en Meyer Werft vieren kiellegging Norwegian Joy

Foto: Norwegian Cruise Line
Foto: Norwegian Cruise Line

Dinsdag is bij de Meyer Werft in Papenburg door vertegenwoordigers van Norwegian Cruise Line en de Duitse werf de kiellegging gevierd van het cruiseschip Norwegian Joy, het eerste schip van de rederij dat speciaal voor de Chinese markt wordt gebouwd. Tijdens de feestelijke ceremonie werd het eerste van in totaal 80 blokken van het schip (168.800 brutoton) door een grote kraan in het bouwdok gehesen. De traditionele geluksmunt werd onder het 680 ton zware blok gelegd. Deze herdenkingsmunt was op 31 maart onderdeel van een ceremonie in de XingTian tempel in Shanghai waar door middel van een traditioneel gebed de munt, het schip en al haar gasten werd gezegend. De Norwegian Joy zal al over 12 maanden, in de zomer van 2017, worden opgeleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!