Cruiseschip Sirena van Oceania Cruises gedoopt in Barcelona

sserana5Woensdag aan het begin van de avond heeft in Barcelona de doopceremonie van het nieuwste cruiseschip van Oceania Cruises, de Sirena, plaatsgevonden. Dochter van Oceania Cruises’ chefkok Jacques Pépin en verdienstelijk kookboekenauteur Claudine Pépin fungeerde als doopmoeder tijdens een feestelijke ceremonie op de kade voor het schip. Jason Montague (president van Oceania Cruises), kapitein Giulio Ressa en Frank Del Rio (president van Norwegian Cruise Line Holding) spraken de genodigden toe. Na de zegening door een predikant lukte het pas bij een tweede poging om een champagnefles tegen de boeg kapot te slaan.

De Sirena (684 passagiers) is het zesde cruiseschip in de vloot van Oceania Cruises. Het wordt het vierde schip, naast de Insignia, Regatta en Nautica, uit de R-klasse. Het schip is overgenomen van Princess Cruises waar het voer onder de naam Ocean Princess. Na een 40 miljoen dollar kostende renovatie in het Franse Marseille ontvangt het op 27 april haar eerste gasten voor haar 15-daagse maiden voyage van Barcelona naar Venetië. Tijdens haar inaugurele seizoen zal het schip cruises maken in de Middellandse Zee en de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!