Zaanstad ontvangt eerste grote riviercruiseschip

Het was woensdag een bijzondere dag voor de gemeente Zaanstad. Voor de eerste keer meerde er een groot riviercruiseschip aan. Het MS Inspire van Scylla Cruises, 135 meter lang, had de primeur. Speciaal hiervoor is de de aanlegkade in de haven aangepast. Deze werd dan ook officieel in gebruik genomen. Het is het eerste resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Zaanstad en het Havenbedrijf Amsterdam, die tot meer riviercruises in de regio en betere spreiding moet leiden. De ambitie van de gemeente is om de stad door de komst van meer riviercruiseschepen verder op de kaart te zetten en het bezoek aan de Zaanstreek nog meer te versterken.

Zie de website van de gemeente Zaanstad voor meer info en onderstaande video voor beelden van de ontvangst van het MS Inspire.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!