Cruiseschip Crystal Serenity krijgt begeleiding bij tocht Noordelijke IJszee

route crystal serenityUltraluxe cruiseschip Crystal Serenity zal in augustus 2016 een unieke cruise maken door de moeilijk begaanbare Noordelijke IJszee. De cruise van 32 dagen start vanuit Seward in Alaska. Vervolgens vaart het schip boven het Noord Amerikaanse continent om richting New York. Het cruiseschip wordt daarbij begeleid door het schip RRS Ernest Shackleton. Dit schip is een klasse ICE 05 ijsbreker dat ijs zal gaan breken wanneer het nodig zal zijn.

“We zijn al twee jaar bezig om deze historische tocht voor te bereiden samen met experts en Canadese en Amerikaanse kustwacht,” zegt Edie Rodriguex, CEO van Crystal. “De hulp van RSS Ernest Shackleton om het gebied door de varen met ons, verhoogt de veiligheid van de reis.”

RRS_Ernest_Shackleton_Credit_BAS
RRS Ernest Shackleton

De ijsbreker heeft twee helikopters aan boord voor het verkennen van de hoeveelheid ijs. Verder heeft het schip extra noodhulp aan boord, survival pakketten en wanneer er een milieu incident met olie mocht gebeuren, ook schoonmaak materiaal.  Het expeditieteam omvat gidsen met vele jaren ervaring in dit gebied. De Crystal Serenity krijgt bovendien gloednieuwe zodiacs aan boord voor excursiemogelijkheden. Om zeer goed voorbereid te zijn, zal speciale (radar) apparatuur op de brug geïnstalleerd worden en krijgen kapitein en officieren training om te navigeren in ijs.

Crystal’s 2016 ‘Northwest Passage’ cruise start op 16 augustus 2016. Er zijn nog hutten beschikbaar vanaf $21.855 per persoon.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)