Kiel gelegd voor Mein Schiff 6 op scheepswerf Meyer Turku

Kiellegging Mein Schiff 6
Kiellegging Mein Schiff 6

Maandag is op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku de kiel gelegd van het cruiseschip Mein Schiff 6 van de Duitse rederij TUI Cruises. Met het plaatsen van het eerste grote blok in het bouwdok is de bouw van het schip gestart. In de komende 7 maanden worden alle grote blokken gemonteerd, waarna de afbouw en testen zullen plaatsvinden. Volgend jaar staat de oplevering gepland. Mein Schiff 6 is het vierde cruiseschip dat in Turku wordt gebouwd voor TUI Cruises. Vertegenwoordigers van TUI Cruises, Royal Caribbean Cruise Line, Meyer Turku en het Noorse classificatiebureau Det Norske Veritas zagen hoe tijdens de ceremonie de traditionele munt onder de kiel werd gelegd voor een behouden vaart. Mein Schiff 6 wordt ongeveer 294 meter lang, krijgt 15 dekken met 1.267 hutten, waarvan 82% met een balkon. De capaciteit bedraagt 2.534 passagiers. Mein Schiff 5 ligt momenteel aan de pier bij de scheepswerf en zal binnen enkele weken worden opgeleverd.

Mein Schiff is te boeken bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!