Carnival Vista opgeleverd aan Carnival Cruise Line

Carnival Vista
Carnival Vista

Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de overdracht plaatsgevonden van het nieuwste en grootste cruiseschip van Carnival Cruise Line, de Carnival Vista (133.500 brutoton). Tijdens een feestelijke ceremonie ondertekende de president van de Amerikaanse cruisemaatschappij Christine Duffy de overdrachtspapieren, waarna de vlagwisseling plaatsvond. Fincantieri overhandigde de kapitein van de Carnival Vista, Rocco Lubrano, een fles met daarin het eerste water dat de romp raakte van het schip.

De Carnival Vista (3.954 passagiers) zet nu koers naar Triëst waarvandaan op zondag 1 mei haar maiden voyage start. Het betekent het begin van het zomerseizoen in Europa die tot oktober zal duren. Na een 13-daagse transatlantische cruise vaart het schip in november twee 11-daagse reizen vanuit New York. Aansluitend zal het het gehele jaar door cruises naar de Caribbean maken met Miami als thuishaven.

Klik hier voor meer informatie en nieuws over de Carnival Vista.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!