Meer bekend over 2 nieuwe Princess schepen

Majestic Princess
Majestic Princess

Begin april heeft Princess Cruises overeenstemming bereikt met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri om twee nieuwe schepen te bouwen, die in 2019 en 2020 in de vaart zullen komen. Dit is de uitkomst van een eerder overeengekomen contract tussen het moederbedrijf van Princess Cruises: Carnival Corporation en Fincantieri, om vijf nieuwe schepen te laten bouwen, waaronder de nieuwe Princess Cruises schepen. Het contract is begin april getekend bij een ceremonie waarbij ook de Italiaanse minister van infrastructuur en transport Graziano Delrio aanwezig was.

“We zijn enorm trots en opgewonden dat we deze twee schepen aan onze formidabele vloot kunnen toevoegen,” zegt Jan Schwartz, President van Princess Cruises. “Met deze nieuwe schepen zal Princess Cruises verder groeien en haar reputatie als de rederij met het grootste aanbod aan bestemmingen in de premium markt verder uitbouwen.”

De twee schepen, waarvan de namen nog bekend gemaakt worden, zullen het vierde en vijfde schip van de zogenaamde Royal Class schepen binnen de Princess Cruises vloot zijn. Er wordt voortgeborduurd op de Royal Princess, Regal Princess en nieuwe Majestic Princess die in 2017 in de vaart komt. Hun bruto tonnage bedraagt 143,700 ton en er kunnen 3.560 passagiers mee.

De nieuwe Princess schepen zullen met de voor deze rederij bekende kenmerken worden gebouwd, waarmee de rederij haar goede naam met gastvrijheid heeft verworven: een adembenemend atrium, gelijktijdige keuzes voor diner en entertainment, een openluchttheater; en 80 procent van alle hutten beschikken over een balkon. En natuurlijk zullen er spraakmakende vernieuwingen komen om de gasten een onvergetelijk verblijf te geven. Hier zal de rederij in de komende periode meer over bekendmaken. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)