Adonia vanuit Miami vertrokken voor eerste cruise Fathom naar Cuba

Carnival Corporation kende een bijzondere mijlpaal zondag met het vertrek van haar eerste cruiseschip naar Cuba in meer dan 50 jaar. De Adonia (704 passagiers) zette voor het nieuwe cruisemerk Fathom vanuit Miami (Florida) koers naar Havana waar het maandag zal arriveren. Na een overnachting in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land zal tijdens de 8-daagse cruise nog Cienfuegos (donderdag) en Santiago de Cuba (vrijdag) worden aangedaan. Op 8 mei keert het weer terug naar Amerika. Fathom is de eerste cruisemaatschappij die zowel van de Verenigde Staten als Cuba toestemming heeft om vanuit de Verenigde Staten naar het Caribische eiland te cruisen. Tevens is het voor het eerst in tientallen jaren mogelijk voor passagiers die in Cuba zijn geboren om Cuba over het water te bereiken. De Adonia zal om de week naar Cuba varen. De cruises staan in het teken van culturele uitwisselingsactiviteiten. Fathom vaart inmiddels ook al naar de Dominicaanse Republiek.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!