Cruise MS Koningsdam: Dag 5 Barcelona

Cruisereiziger Miriam cruist mee op het MS Koningsdam op uitnodiging van Holland America Line van Cadiz naar Civitavecchia, met stops in Malaga, Cartagena en Barcelona.

Koningsdam barcelonaOla! De Koningsdam ligt ook vandaag nog in Barcelona. We lagen vannacht aan de kade zodat cruisepassagiers konden genieten van het avond (of nacht?)leven van de stad. De crew heeft het in ieder geval naar de zin gehad. Een aantal groepjes trok gisteravond de stad in. Ontbijten doe ik in de Dining Room. Een fantastisch lichte ruimte waar ’s ochtends een ontbijtservice is. Bij binnenkomst krijg ik direct een tafeltje en omringen drie obers mij: Wil ik water? Wil ik koffie of thee? En of ik alvast een broodje wil van een schaal? Graag! Ik neem een koffiebroodje zodat de ergste honger is gestild. Ik kies daarna van de menukaart Eggs benedict, een eiergerechtje met toast en saus. Mjam.

Om kwart over acht meld ik me bij de Queens Lounge waar ik een sticker krijg voor de fietsexcursie waaraan ik ga deelnemen. Er zijn niet veel deelnemers; we zijn met 7. Vijf Nederlanders en twee Canadezen. Gelukkig allemaal met fietservaring. Het regent overigens pijpenstelen in Barcelona en misschien is dat de reden dat de groep klein is. De gids geeft ons in ieder geval poncho’s om enigszins droog te blijven. Daarnaast krijgen we ook een (verplichte) helm. In drie uur fietsen we langs een aantal historische bezienswaardigheden in Barcelona en langs de stranden richting het Olympische gedeelte dat in 1992 gebruikt werd tijdens de Zomerspelen. Zo’n 4000 appartementen zijn destijds gebouwd voor de sporters. De inwoners van Barcelona kochten deze geliefde appartementen na de Olympische Spelen om er zelf in te wonen.

Terug op het schip lunch ik bij pizzeria New York Deli & Pizza samen met een echtpaar uit Vlaanderen. Met een wijntje van de workshop Blend wordt het toch nog een beetje zonnig in Barcelona. Het weer verbetert en daardoor gaan er toch nog wat mensen van boord om Barcelona te bezoeken. Ik besluit er een rustige middag van te maken. Onder het genot van een ijsje van de Gelateria lees ik een boek bij de Lidopool op het tweede dek. Er is vrijwel altijd een plekje vrij heb ik gemerkt.

Nadat we uit Barcelona zijn vertrokken, ga ik even kijken naar het Lincoln Center Stage. Een vijftal muzikanten (1 pianist en 4 strijkers) dat overgekomen is uit Amerika van het “Lincoln Center for the Performing Arts” houdt daar een recital.  De kamerensembles die tot nu toe aan boord waren aan de schepen van de HAL, verbleken bij het Lincoln Ensemble en het programma dat ze aanbieden. Er is een grote schare aan mensen die dan ook hebben plaatsgenomen bij het podium van het Lincoln Center Stage. Doordat de deuren richting Queens Lounge gesloten worden (je mag er nog steeds doorheen) voel je je als in een kleine concertzaal.

Tegenover het Lincoln Center Stage is de lounge van Billboard Onboard gelegen. Dit is een mooi vergrote pianobar waar twee pianisten kunnen zitten achter de vleugels. Zij treden op wanneer er in het Lincoln Center Stage geen concert is, dus dat bijt elkaar absoluut niet. Wanneer de pianisten plaatsnemen trekt het veel mensen aan en is het altijd erg gezellig in deze lounge.

Tot aan de avond ontspan ik wat en maak ik me klaar om voor de tweede maal vandaag naar de Dining Room te gaan. Ditmaal voor het diner. We krijgen een prachtige tafel in het midden op de ‘begane grond’ van het restaurant, vlak voor de reusachtige wijntoren. Het restaurant biedt traditioneel twee vaste zittingen aan, maar ook een open zitting. Je kunt daarbij binnenlopen en wachten op een plekje. De menukaart is behoorlijk uitgebreid en daarom is het fijn dat er altijd een chefs tip op staat: een voorgerecht en hoofdgerecht die je niet mag missen.

Koningsdam 004

Lees ook:

 

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)