Cruise MS Koningsdam: Dag 6 Onderweg Naar Civitavecchia

Vannacht was het wat onrustig op zee. Ik hoorde regelmatig wat tegen elkaar tikken, kledinghangers, dus die heb ik eraf gehaald om rustig te kunnen slapen. Bij het wakker worden is het redelijk rustig op zee en roomservice komt het ontbijt brengen.  Van deze 13-daagse cruise is dit de tweede zeedag. Veel cruisereizigers doen rustig aan en kopen de laatste souvenirs. Cruisedirector Jonathan zorgt dat er veel activiteiten ingepland worden op een zeedag. Een greep uit het programma: diverse Windows 10 cursussen, dansles, Team Trivia, workshop Paella maken bij het Culinary Arts Center (toeslag), een kerkdienst, de lunch voor vaste gasten (Marinerslunch) enzovoort. Het leukst wat ik vandaag zie: Hoe strik ik een stropdas (neem wel je eigen das mee).

Na een gezonde salade van de Lido Market is het om 14:00 uur tijd voor een matinee voorstelling in het World Stage theater: Frozen Earth van BBC Earth. In het mooie World Stage theater speelt het Koningsdam orkest (Lincoln Center muzikanten en de band) mooie live klassieke muziek bij de documentaire Frozen Earth. Eerder deze week was deze voorstelling tot twee keer toe helemaal vol en konden er geen mensen meer bij in het theater.

frozen earth

Het World Stage bevat een 270 graden LEyouD scherm, of eigenlijk meerdere schermen. Bij de meeste shows worden drie grote schermen gebruikt. Bijvoorbeeld bij Billboard Onboard (de grootste nr 1 hits) zijn ze allemaal te zien. Let op dat je op tijd een plekje bemachtigt bij deze populaire shows aan boord. Je mag ze niet missen.

billboard

’s Avonds treedt de BB King’s Blues band twee/driemaal per avond een swingende show in de tweelaagse Queens Lounge met een mooie dansvloer. Dit is echt de plek om te zijn voor een gezellige avond uit.

Wij gaan deze avond eerst nog naar de Pinnacle Grill waar we genieten van een heerlijke Presidents Cut, ofwel een kilo Rib Eye. Tegen een bijbetaling van 59 dollar kunnen meer dan 2 mensen hiervan eten.  De Rib Eye wordt aan tafel aangesneden en bijzonder is dat elke Presidents Cut genummerd wordt. We horen van restaurantmanager Martijn dat dit no. 18 is.   Ik heb daarnaast een heilbot besteld en samen met een stukje Presidents Cut heb ik meer dan genoeg op voor deze avond.

De volgende morgen is het helaas ontschepen in Civitavecchia. Ik denk terug aan een mooie reis op een verfrissend nieuw cruiseschip. Ondanks dat het schip iets groter is dan de Nieuw Amsterdam en Eurodam blijft het overzichtelijk. De mooiste veranderingen vind ik de Grand Dutch Café en het vernieuwde Culinary Arts Center. Jammer is het feit dat de bibliotheek zo weinig boeken heeft. Maar om dat een beetje goed te maken heb ik (en velen met mij) een boek achtergelaten. Zo vult de bibliotheek zich toch nog 🙂

Bedankt Holland America Line voor deze mooie reis. En tot binnenkort in Rotterdam en Amsterdam!

koningsdam (2)

Lees ook:

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)