Indrukwekkende doop MS Koningsdam door Koningin Maxima

Vandaag is in Rotterdam het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, het MS Koningsdam, gedoopt door Koningin Maxima. De doopplechtigheid startte om 10:30 uur toen Koningin Maxima bij het Lido zwembad plaatsnam. Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en de commissaris van de koning van Zuid Holland Jaap Smit waren aanwezig.

De plechtigheid startte met een muzikale video van rederij Financtieri waarbij een stukje van de bouw van het schip werd getoond. Orlando Ashford, president van Holland America Line, kondigde onverwacht de nieuwe naam van het zusterschip van de Koningsdam aan: het MS Nieuw Statendam. ‘Deze naam representeert prachtig de historie, het nu en de toekomst van Holland America Line’, verklaarde Ashford.

Koningin Maxima zegende de scheepsbel van het schip met het uitspreken van een zegen. Ondertussen konden alle passagiers de plechtigheid overal op het schip zien, in lounges, in de hutten en in het World Stage theater. Ter afsluiting van de ceremonie op het Lido dek zette de koningin haar handtekening op een speciale wand, tezamen met die van kapitein Emiel de Vries en gedurende deze dag ook alle passagiers hun handtekening mogen zetten.

Het gezelschap verplaatste zich door het schip naar de World Stage waar de daadwerkelijke doop plaats vond. Orlando Ashford en kapitein Emiel de Vries benoemden de unieke band die Holland America Line heeft met Nederland en Rotterdam als voormalige plek waar de HAL gestart is als rederij. Het personeel van de Koningsdam werd vertegenwoordigd door 40 vlaggen die het World Stage werden binnengedragen met daarna de indrukwekkende volksliederen, gespeeld door het kamerorkest van de Koningsdam,

Maxima mocht na een mooi optreden van voormalige Voice winnaar, Iris Kroes, op het podium van het World Stage komen voor de doopceremonie. Dit maal trok zij aan een koord dat ervoor zorgde dat een grote fles champagne tegen de boeg van het schip aanknalde.

Bij het afscheid van de koningin brachten de Tamboers- en Pijpers van de Koninklijke Mariniers een saluut aan haar toen zij vertrok.

 

Het MS Koningsdam vertrekt omstreeks 20.30 uur vanaf de cruiseterminal in Rotterdam. Om 22.30 uur zal het schip ter hoogte van Hoek van Holland zijn waar een groots vuurwerk wordt afgestoken ter ere van het nieuwe schip, aangeboden door Port of Rotterdam. Langs de Maas is het schip te bekijken door het publiek.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)