Zusterschip MS Koningsdam krijgt naam MS Nieuw Statendam

Holland America Line heeft vrijdag tijdens de doopplechtigheid van het MS Koningsdam in Rotterdam bekendgemaakt dat het toekomstige tweede cruiseschip in de Pinnacle Klasse, die in de herfst van 2018 zal worden opgeleverd, de naam MS Nieuw Statendam krijgt. Het wordt het zesde cruiseschip in de historie van Holland America Line die de naam Statendam draagt. Daarmee wil de rederij het verleden eren, maar ook oog hebben voor de toekomst. Het MS Nieuw Statendam wordt op de Marghera-werf van Fincantieri gebouwd. Deze zomer zal de start daarvoor plaatsvinden.

Net als het MS Koningsdam zal de Nieuw Statendam (99.500 brutoton) een nieuwe klasse schip voor de cruisemaatschappij vertegenwoordigen. Het krijgt een capaciteit van 2.650 passagiers en het zal een aantal van de innovatieve ruimtes bevatten die zijn geïntroduceerd op de Koningsdam. Tevens zullen op de nieuwbouw enkele nieuwe concepten debuteren. De gerenommeerde designers Adam D. Tihany en Bjorn Storbraaten zullen, net als bij de Koningsdam, verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en het design van de Nieuw Statendam.

‘Holland America Line schrijft een volgend hoofdstuk in haar steeds ontwikkelende verhaal, maar we zijn een bedrijf met een uitgebreide historie. De naam MS Nieuw Statendam past perfect in ons verleden, heden en toekomst’, aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. ‘De vorige Statendam schepen behoorden tot de meest geliefde in onze geschiedenis en we kijken er dan ook naar uit om dit prachtige nieuwe schip te delen met onze gasten in 2018’.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam of Nieuw Statendam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!