Eerste aankomst MS Koningsdam in Amsterdam

KoningsdamHet nieuwe cruiseschip van Holland America Line, het MS Koningsdam, is zaterdag rond 06:30 uur voor de eerste keer gearriveerd in haar thuishaven Amsterdam. Het schip werd verwelkomd door schepen van het waterbedrijf en de pers.

Na het draaien voorbij Passenger Terminal Amsterdam voer het schip naar haar plek aan de kade. Het eerste bezoek van het MS Koningsdam luidt het zomerseizoen in voor dit cruiseschip (2650 passagiers) dat de komende maanden regelmatig de stad zal bezoeken. Vanuit Amsterdam maakt het schip diverse korte en langere cruises naar Ijsland, Noorwegen en Oostzee. Daarbij meert het schip nog 12 maal in de hoofdstad aan.

Vandaag vond tevens de traditionele Key & Plaque ceremonie plaats omdat het schip voor de eerste maal aan de kade lag. ’s Avonds genoten de passagiers van het schip van een exclusieve avond openstelling in het Rijksmuseum waarmee de Holland America Line eerder dit jaar een samenwerking bekendmaakte. De Koningsdam blijft één nacht aan de kade liggen tot zondag 16:00 uur. (tijdstip onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​