Eerste aankomst MS Koningsdam in Amsterdam

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, het MS Koningsdam, is zaterdag rond 06:30 uur voor de eerste keer gearriveerd in haar thuishaven Amsterdam. Het schip werd verwelkomd door schepen van het waterbedrijf en de pers.

Na het draaien voorbij Passenger Terminal Amsterdam voer het schip naar haar plek aan de kade. Het eerste bezoek van het MS Koningsdam luidt het zomerseizoen in voor dit cruiseschip (2650 passagiers) dat de komende maanden regelmatig de stad zal bezoeken. Vanuit Amsterdam maakt het schip diverse korte en langere cruises naar Ijsland, Noorwegen en Oostzee. Daarbij meert het schip nog 12 maal in de hoofdstad aan.

Vandaag vond tevens de traditionele Key & Plaque ceremonie plaats omdat het schip voor de eerste maal aan de kade lag. ‘s Avonds genoten de passagiers van het schip van een exclusieve avond openstelling in het Rijksmuseum waarmee de Holland America Line eerder dit jaar een samenwerking bekendmaakte. De Koningsdam blijft één nacht aan de kade liggen tot zondag 16:00 uur. (tijdstip onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden)

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)