CLIA voorspelt 24,2 miljoen cruisereizigers in 2016

CLIADe CLIA (Cruise Lines International Association) verwacht dat in 2016 wereldwijd 24,2 miljoen reizigers een cruise gaan maken. Dit is gebaseerd op het jaar 2015 waarin meer reizigers dan verwacht een cruise maakten. Oorspronkelijk waren 23 miljoen passagiers gedacht, dit werden er maar liefst 23,2 miljoen.

Vooral in Azië vond een grote groei plaats, een stijging van 24%. In totaal cruisten in 2015 daar meer dan 2 miljoen Aziaten. Ook in Australië (incl. Nieuw-Zeeland en Pacific) cruisen steeds meer mensen. Daar cruisten ten op zichte van 2014, 14% meer tot een aantal van 1,1 miljoen.

Cindy D’Aoust, CLIA directeur: “Het succes van 2015 laat de kracht van de cruise industrie zien in de reiswereld.” Ze voegt er aan toe:”Dit is een direct resultaat van het geweldige werk en toewijding van de cruiserederijen, partners en reisbureaus. En de grootste tevredenheid van onze klanten ten opzichte van de reiswereld, laat zien dat een cruisevakantie een geschikte keuze kan zijn voor reizigers van over de hele wereld.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)