Video: Queen Mary 2 heeft droogdok bij Blohm + Voss in Hamburg verlaten

Vrijdag heeft de Queen Mary 2 na 3 weken het droogdok ELBE 17 van Blohm + Voss volgens planning verlaten. Onder grote belangstelling vanaf de kade verplaatste het klassieke cruiseschip van de rederij Cunard zich naar de cruiseterminal Steinwerder. Daarvandaan maakt het een driedaagse testvaart waarbij diverse technische testen zullen worden uitgevoerd. Op dinsdag 21 juni zullen de eerste passagiers inschepen op de gerenoveerde Queen Mary 2 in Hamburg om via Southampton de Atlantische Oceaan over te steken naar New York.

Vanaf 27 mei hebben ruim 1.500 werfarbeiders, 1.200 bemanningsleden en 2.300 werklieden van andere bedrijven hard gewerkt om het vlaggenschip van Cunard een uitgebreide opknapbeurt te geven. Daarbij is zowel de buiten- als de binnenkant onder handen genomen. Naast de noodzakelijke technische upgrades zijn er 15 eenpersoons hutten toegevoegd, 30 Britannia Club hutten en 10 dierenverblijven. Verder zijn de publieke ruimtes en bestaande restaurants opgefrist en maken The Verandah restaurant en Carinthia Lounge hun debuut aan boord.

Zie voor meer informatie over de upgrade van de Queen Mary 2:

– Nieuwe menu’s op Queen Mary 2 na renovatie

Verandah restaurant op vernieuwde Queen Mary 2 in juni 2016

Cunard onthult plannen herinrichting buffetrestaurant Queen Mary 2

Cunard introduceert Carinthia Lounge op Queen Mary 2

Cunard presenteert nieuwe balkon- en eenpersoonshutten Queen Mary 2

Renovatie gepland voor Queen Mary 2 in 2016

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​