Video: Queen Mary 2 heeft droogdok bij Blohm + Voss in Hamburg verlaten

Vrijdag heeft de Queen Mary 2 na 3 weken het droogdok ELBE 17 van Blohm + Voss volgens planning verlaten. Onder grote belangstelling vanaf de kade verplaatste het klassieke cruiseschip van de rederij Cunard zich naar de cruiseterminal Steinwerder. Daarvandaan maakt het een driedaagse testvaart waarbij diverse technische testen zullen worden uitgevoerd. Op dinsdag 21 juni zullen de eerste passagiers inschepen op de gerenoveerde Queen Mary 2 in Hamburg om via Southampton de Atlantische Oceaan over te steken naar New York.

Vanaf 27 mei hebben ruim 1.500 werfarbeiders, 1.200 bemanningsleden en 2.300 werklieden van andere bedrijven hard gewerkt om het vlaggenschip van Cunard een uitgebreide opknapbeurt te geven. Daarbij is zowel de buiten- als de binnenkant onder handen genomen. Naast de noodzakelijke technische upgrades zijn er 15 eenpersoons hutten toegevoegd, 30 Britannia Club hutten en 10 dierenverblijven. Verder zijn de publieke ruimtes en bestaande restaurants opgefrist en maken The Verandah restaurant en Carinthia Lounge hun debuut aan boord.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!