Meyer Turku draagt Mein Schiff 5 over aan TUI Cruises

Fotocopyright: Stefan Pielow
Fotocopyright: Stefan Pielow

Maandag heeft de overdracht plaatsgevonden van het cruiseschip Mein Schiff 5 van de scheepsbouwer Meyer Turku aan haar opdrachtgever TUI Cruises. De oplevering is 10 dagen eerder dan gepland. Wybcke Meier en Frank Kuhlmann, CEO en CFO van TUI Cruises, en Dr. Jan Meyer, CEO van de scheepswerf Meyer Turku Oy woonden, net als enkele gasten, de overdrachtsceremonie bij. Dinsdag zal Mein Schiff 5 aan het begin van de middag de lijnen losgooien en met 1.000 bemanningsleden koers zetten richting Kiel, de eerste Duitse haven die donderdag wordt aangedaan. De doop vindt plaats in Travemunde op 15 juli.

Net als in de gehele vloot van Mein Schiff (99.800 brutoton, 2.794 passagiers) ligt de focus bij Mein Schiff op welzijn en ruimte. Daarnaast zijn er naast de laatste milieuvriendelijke technologieën tal van nieuwe faciliteiten aan boord, zoals het Japanse restaurant Hanami van de twee Michelin sterren chef Tim Raue uit Berlijn, het restaurant Schmankerl voor Oostenrijkse specialiteiten, het buitenzwembad de ‘Lagune’ en in het receptie gedeelte een volledig nieuw ontworpen ruimte met een Thalia lounge om te lezen en een Nespresso-bar.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!