Royal Caribbean gaat nieuwe cruiseterminal in Miami bouwen

Royal Caribbean Cruises Ltd. heeft haar plannen bekendgemaakt om een nieuwe cruiseterminal te bouwen in de haven van Miami. Het gaat dat doen op grond dat wordt geleased van Miami-Dade County. De nieuwe terminal zal dienen als thuishaven van de cruiseschepen van Royal Caribbean International, waaronder een schip uit de grootste Oasis-klasse. De architectuur van het gebouw ligt in handen van Broadway Malyan, dat als beste uit de bus kwam na een wereldwijde competitie tussen 5 architectenbureau’s.

De bijna 16.000 vierkante meters grote terminal krijgt de bijnaam ‘The Crown of Miami’ omdat het vanaf het water gaat lijken op een kroon, vanaf de zijkanten op een ‘M’ van Miami en vanaf de terminalzijde op golven. ‘s Nachts zal de terminal worden verlicht. Royal Caribbean wil ook in PortMiami een innovatielab van ongeveer 2.000 vierkante meter toevoegen aan haar hoofdkantoor. De verwachting is dat door de nieuwe terminal het aantal Royal Caribbean passagiers in PortMiami zal stijgen van 750.000 naar 1,8 miljoen per jaar.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!