Maiden call Pacific Princess in Amsterdam

Pacific PrincessVandaag, zaterdag 2 juli, ontvangt de Passanger Terminal Amsterdam het cruiseschip Pacific Princess. Het is het eerste bezoek van het 181 meter lange schip van de Amerikaanse rederij Princess Cruises aan de hoofdstad. De Pacific Princess is om 08:00 uur aangemeerd en zal tot 17:00 uur blijven liggen. Vanwege de maiden call vond aan boord de Key & Plaque ceremonie plaats.

De Pacific Princess behoort met een brutotonnage van 30.277 tot de kleinste schepen in de vloot van Princess Cruises. Het kleine schip is in 1999 gebouwd door de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire voor Renaissance Cruises. Het 9 dekken tellende schip heeft een capaciteit van 688 passagiers.

Klik hier voor meer informatie, video’s en recensies over de Pacific Princess.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!