MS Spitsbergen van Hurtigruten gedoopt in Lofoten

Spitsbergen VWoensdagavond is in het Noorse Svolvaer in Lofoten het nieuwste schip van Hurtigruten, het MS Spitsbergen, gedoopt. De Noorse bergbeklimster Cecilie Skog sprak, in het bijzijn van o.a. de CEO van Hurtigruten Daniel Skjeldam, de doopwens uit en liet vervolgens de traditionele champagnefles tegen de boeg kapotslaan. Het was het hoogtepunt van een dag vol activiteiten, lokale specialiteiten en muziek. Voor de gelegenheid stonden de zusterschepen Richard With en Midnatsol de Spitsbergen bij. De festiviteiten vonden in Lofoten plaats, omdat het een van de hoogtepunten is van de reizen van Hurtigruten sinds 1893.

Het MS Spitsbergen is het eerste gekochte schip van de Noorse rederij in 10 jaar. Het schip (7.000 ton) is in 2009 in Portugal gebouwd als ferry met de naam Atlantida voor gemotoriseerd verkeer en passagiers tussen Portugal en de Azoren. Het is echter nooit in gebruik genomen. Na een uitgebreide renovatie biedt het plaats aan 320 passagiers in 180 hutten. Het gaat de routes van het MS Midnatsol in het winterseizoen 2016/2017 varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.