MS Veendam ontvangt prijs voor redden piloot

Veendam reddingsteam @Holland America Line
Veendam reddingsteam @Holland America Line

Holland America Line’s Veendam heeft een prijs gewonnen voor “Seafarer of the Year” (Zeevaarder van het Jaar) uitgereikt door Lloyd’s List, een Engels dagblad met scheepvaartnieuws. De kapitein en het personeel aan boord kregen deze prijs omdat zij een piloot gered hebben die vanuit zijn kapotte vliegtuig een schietstoel moest gebruiken. Op 25 januari 2015 redden zij de piloot 225 mijl vanaf de kust van Mauii bij Hawaii. De Veendam kreeg een verzoek van de Amerikaanse Kustwacht om piloot Louis Morton uit het water te redden. Hij was in het water beland nadat zijn eenmotorige propeller vliegtuig mechanische problemen kreeg. Voordat het vliegtuigje zonk, zag hij kans om op een reddingsvlot te klimmen. Daarna redde personeel van het MS Veendam hem met een tender.

“het personeel van de Holland America Line streeft voortdurend naar professionele en persoonlijke uitmuntendheid, en geëerd worden voor het redden van een leven is prijzenswaardig,” zegt Orlando Ashford, Holland America Line’s president. “Namens de kapitein en personeel van de Veendam, danken we Lloyd’s List voor deze prijs, een erkenning die we zeer waarderen.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)