Mein Schiff 5 gedoopt in Travemünde door Duitse zangeres Lena Meyer-Landrut

Mein Schiff 5Vrijdagavond is het allernieuwste schip van het Duitse TUI Cruises, Mein Schiff 5, gedoopt in Travemünde tijdens een feestelijke ceremonie. De doopfestiviteiten startten om negen uur toen het schip kwam aanvaren vanuit Kiel naar Lübeck-Travemünde. Rond half elf bereikte de Mein Schiff 5 de positie voor het strand waar de ceremonie verder ging. Aan boord waren passagiers, genodigden en de doopmoeder Lena Meyer-Landrut. Zij is een oud-deelnemer van het Eurovisie Songfestival van 2010 voor Duitsland. Lena won destijds met het liedje Satellite. Inwoners aan de wal konden de plechtigheid volgen via grote schermen en zagen hoe Lena de zegen uitsprak over het schip en een fles champagne tegen de boeg liet stukslaan. Een groots vuurwerk zorgde voor de afsluiting van deze avond.

De Mein Schiff 5 (99.800 brutoton, 2.794 passagiers) is het 3e nieuwbouwschip voor rederij TUI Cruises. Net als in de gehele vloot van TUI ligt de focus bij Mein Schiff op welzijn en ruimte. Daarnaast zijn er naast de laatste milieuvriendelijke technologieën tal van nieuwe faciliteiten aan boord, zoals het Japanse restaurant Hanami van de twee Michelin sterren chef Tim Raue uit Berlijn, het restaurant Schmankerl voor Oostenrijkse specialiteiten, het buitenzwembad de ‘Lagune’ en in het receptie gedeelte een volledig nieuw ontworpen ruimte met een Thalia lounge om te lezen en een Nespresso-bar.

De 10-daagse reis naar de Oostzee wordt vervolgd naar Tallinn (Estland), St. Petersburg (Rusland), Helsinki (Finland) en Stockholm (Zweden). Op 24 juli keert het weer terug in Kiel.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)